Een volledig circulaire economie in 2050. Dat is tegenwoordig een belangrijk onderwerp. Maar wat houdt het eigenlijk in? Een circulaire economie gaat over een samenleving waarin zoveel mogelijk duurzame hernieuwbare grondstoffen worden gebruikt, producten en grondstoffen worden hergebruikt en waar er nauwelijks afval bestaat. Bedrijven spelen bij het behalen van dit doel een belangrijke rol. Natuurlijk willen wij met Almacon ook onze verantwoordelijkheid nemen. Daarom zetten wij duurzaam ondernemen hoog op de kaart. Er zijn een aantal maatregelen die wij hebben doorgevoerd om dit te realiseren:

  • Nieuw gasloos kantoorpand
  • Maar liefst 144 zonnepanelen
  • Twee elektrische oplaadpunten

Ontdek ons gasloze kantoorpand

In 2020 zijn wij met ons bedrijf verhuisd naar een nieuwbouw kantoorpand. Dit kantoor is volledig gasloos. Daardoor hoeven we geen aardgas meer te gebruiken voor verwarming, koeling en andere energiebehoeften. In plaats daarvan gebruiken we duurzame alternatieven zoals een warmtepomp, zonne-energie en elektrische verwarmingssystemen. 

Maar liefst 144 zonnepanelen

Een van de manieren waarop wij deze duurzaamheid bevorderen, is door het gebruik van zonnepanelen. Onlangs hebben we maar liefst 144 zonnepanelen laten installeren op het dak van Almacon. Gebruik van zonnepanelen biedt zowel voordelen voor ons als voor het milieu:

  1. Vermindering van de CO2-uitstoot en verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Zo kunnen we bijdragen aan het verkleinen van de klimaatverandering.
  2. Hernieuwbare energiebron: Zonnepanelen maken gebruik van zonne-energie, een onuitputtelijke en hernieuwbare energiebron. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen, die eindig zijn en op den duur zullen opraken, kunnen zonnepanelen continu energie opwekken zolang de zon blijft schijnen.
  3. Kostenbesparing op lange termijn. Natuurlijk zijn de investeringskosten voor het aanschaffen van zonnepanelen in eerste instantie hoog. Maar op lange termijn leidt het tot een aanzienlijke kostenbesparing
  4. Uitdragen van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij willen laten zien dat het onderwerp duurzaamheid voor ons bedrijf een grote rol speelt in onze activiteiten.

Plug in en laad op: twee elektrische oplaadpunten 

Wij bieden onze werknemers en bezoekers de mogelijkheid om hun electrische auto bij ons op kantoor op te laden. De voordelen hiervan zijn natuurlijk algemeen bekend. We besparen op brandstofkosten, verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de auto’s geven minder CO2 uitstoot. Kortom alleen maar voordelen voor ons als bedrijf en voor de economie.

De stap naar groot

Onze zonnepanelen zijn geleverd door de gerenommeerde leverancier Rexel, in nauwe samenwerking met 3-Fasen Elektrotechniek. Ontdek hier hoe dit samenwerkingsproject zorgvuldig en deskundig werd uitgevoerd.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze duurzaamheidsmaatregelen? Of wilt u meer weten over onze producten? Neem dan contact op met één van onze engineers. Wij gaan graag met u in gesprek.

 

“Wij zetten onze klanten letterlijk op een hoger platform”

 

Lees ook:
De stap naar groot
Almacon bouwt experience center in Bleiswijk
Robotica op een mezzaninevloer: werk met beton