Huisvesting

In 2020 hebben wij als bedrijf een belangrijke stap gezet op het pad van duurzaamheid door te verhuizen naar een geheel nieuw kantoorpand. Dit kantoor is volledig vrij van aardgas. Deze verandering is een belangrijke stap in ons streven naar een milieuvriendelijkere manier van werken. Door geen aardgas meer te gebruiken, zijn we niet meer afhankelijk van fossiele brandstoffen voor verwarming, koeling en het gebruik van apparaten en machines.

Warmtepomp

Centraal in onze energievoorziening staat de installatie van een warmtepompsysteem. Een warmtepomp maakt op een efficiënte manier gebruik van de buitenlucht of bodemwarmte om het gebouw te verwarmen in de winter en te koelen in de zomer. Deze manier van verwarmen is niet alleen milieuvriendelijk, maar zorgt ook voor een verlaging van onze energiekosten op de lange termijn.

Zonnepanelen

Daarnaast hebben we geïnvesteerd in zonne-energie door het plaatsen van maar liefst 144 zonnepanelen op het dak van ons kantoor. Deze panelen voorzien ons van groene stroom en dragen bij aan de vermindering van onze CO2-uitstoot en het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. De opgewekte elektriciteit wordt gebruikt voor de algemene stroomvoorziening, inclusief het elektrische verwarmingssysteem die we gebruiken om ons pand te verwarmen. Natuurlijk zijn de investeringskosten voor het aanschaffen van zonnepanelen en een warmtepomp in eerste instantie hoog. Maar op lange termijn leidt het tot een aanzienlijke kostenbesparing. Lees hier meer over de inzet van de zonnepanelen.

Plug in en laad op: twee elektrische oplaadpunten

Wij bieden onze werknemers en bezoekers de mogelijkheid om hun electrische auto bij ons op kantoor op te laden. De voordelen hiervan zijn natuurlijk algemeen bekend. We besparen op brandstofkosten, verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de auto’s geven minder CO2 uitstoot. Kortom alleen maar voordelen voor ons als bedrijf en voor de economie.

Duurzame toekomst voor iedereen

De overstap naar een gasloos kantoorpand helpt ons om duurzamer te werken. Het benadrukt onze inzet voor het verminderen van onze ecologische voetafdruk. We streven naar een groenere en duurzame toekomst voor iedereen