Duurzaamheid

Een volledig circulaire economie in 2050. Dat is tegenwoordig een belangrijk onderwerp. Een circulaire economie bevordert duurzaamheid via grondstofhergebruik en afvalvermindering. Bij Almacon zetten we duurzaam ondernemen de komende jaren centraal, als onderdeel van een voortdurend proces.

Huisvesting

In 2020 zijn wij met ons bedrijf verhuisd naar een nieuwbouw kantoorpand. Dit kantoor is volledig gasloos. Daardoor hoeven we geen aardgas meer te gebruiken voor verwarming, koeling en andere energiebehoeften.

Certificeringen

Almacon heeft onlangs de ISO 14001 en ISO 9001 en EN 1090 certificeringen behaald. Deze belangrijke mijlpalen benadrukken onze voortdurende verantwoordelijkheid voor een beter milieu en voor kwaliteitsmanagement.

Scope 1,2 & 3

Scope 1, 2 en scope 3 zijn manieren om naar broeikasgas uitstoot te kijken. Hoe verhouden deze scopes zich met Almacon en wat zet Almacon in om haar voetafdruk kleiner te maken?

MVO

Als innovatieve en sociale organisatie focussen wij op het MVO-thema ‘People’. Ons doel: het welzijn van onze medewerkers, klanten en de gemeenschap positief te beïnvloeden. We zullen dit de komende jaren verder ontwikkelen