1993

Oprichting Almacon


Het ontwerpen, berekenen en leveren van op maat gemaakte industriële tussenvloeren. Dát was het idee waarmee Gerard Koot in 1993 Almacon in Zoeterwoude oprichtte. Gerard: ‘Daar lagen kansen. Nog niet veel bedrijven hielden zich bezig met op maat gemaakte tussenvloeren. Ik wilde een product ontwikkelen dat de klant voorop zou zetten. Dat is het bestaansrecht van Almacon geworden’.

1998

Verhuizing naar Zoetermeer


Door uitbreiding van de werkzaamheden is het noodzakelijk om in 1998 te verhuizen naar een groter pand. Dit wordt Zoetermeer. Naast ontwerpen, berekenen en leveren gaat het ook juist om het ondersteunen van fabrikanten: meedenken, brainstormen en zoeken naar oplossingen. Serving the specialist. 

2005

Beyond the standard


De behoefte van de klant wordt steeds groter en gecompliceerder. Waar voorheen de wens lag om vooral een praktische tussenvloer te creëren, spelen nu ook andere factoren een grote rol. Klanten willen op een andere manier omgaan met hun ruimtes. Daar past een kwalitatief product bij dat voldoet aan alle veiligheidseisen. Maar het moet er ook mooi uitzien en passen bij de technologische en ecologische ontwikkelingen van vandaag de dag. Denk bijvoorbeeld aan robotisering, aardbevingsgebieden en duurzaamheid. Dat vraagt om creatieve, out of the box oplossingen en specifiek maatwerk. Almacon kan dat leveren.

2018

The sky is the limit


‘Wij maken, wij innoveren en wij creëren. Zodat de klant verder kan.’ Waar anderen afhaken gaat Almacon net een stapje verder. Daarvoor moeten ook de eigen grenzen vaak worden verlegd. Soms ook letterlijk. Projecten in Oekraïne, Polen, Tsjechië, Duitsland, Frankrijk en Australië zijn inmiddels geen uitzonderingen meer. Ondanks deze grote projecten met dito klanten blijft Almacon met beide benen op de grond staan: ‘Wij hoeven niet voorop te lopen in de fanfare. Maar we doen wel iets wat echt speciaal is en dat mogen we best ook wel laten zien.’ Een mooie gedachte die ook terug te vinden is in de visie van Almacon.

2020

Verhuizing naar Bleiswijk


Almacon ziet een toekomst waarin projecten steeds groter en gecompliceerder worden. Waar voorheen de wens lag om vooral een praktische tussenvloer te creëren neemt nu de vraag naar maatwerk toe en dit zal in de toekomst meer worden. Wij spelen hierop in door continu een stap vooruit te denken: hoe kan het beter? Hoe kunnen we nog slimmer gaan werken? Om deze projecten tot stand te brengen is er meer gespecialiseerd personeel nodig. Het pand in Zoetermeer biedt te weinig werkplekken. Daarom vindt er in juni 2020 een verhuizing plaats naar een nieuw pand in Bleiswijk.