Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Met Almacon willen wij ons profileren als een innovatieve sociale organisatie. Het thema ‘People’ in het MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) past daarom erg goed bij onze identiteit. De komende jaren willen wij dit thema op verschillende manieren gaan uitbouwen: om te beginnen met het Correctbook en de Choco Toko.

De Choco Toko

De Choco Toko is onderdeel van Lunchcafé De Zoetelaar in Zoetermeer en is gespecialiseerd in chocolade. Gerund door stichting Ipse de Bruggen, die mensen met een verstandelijke beperking een kans biedt om hun talenten te ontplooien. Doordat de Choco Toko toegangkelijk is voor publiek, kunnen medewerkers in contact komen met nieuwe mensen en ervaring opdoen in de horeca.

Overheerlijke truffels tot chocoladeletters en gepersonaliseerde bonbons. En alle chocolade die ze maken is gemaakt van fairtrade Callebaut chocolade. Dit is 100% duurzame cacao.

Wij steunen de Choco Toko, u ook?

Met Almacon steunen wij de Choco Toko door bonbons af te nemen met ons logo erop. Bent u ook benieuwd naar deze duurzame en goede kwaliteit chocolade? Vraag dan hieronder een gratis Choco Toko bonbon doosje aan.

Correctbook

Correctbook is een prijswinnende sociale onderneming die strijdt tegen analfabetisme via een  uitwisbaar notitieboek. Er zijn wereldwijd zo’n 800 miljoen mensen boven de 15 jaar die niet kunnen lezen en schrijven. Daarnaast gaan er iedere dag zo’n 250 miljoen kinderen naar school zonder pen en papier.

Dit notitieboek maakt schrijven toegankelijk voor iedereen op de wereld. Met de aankoop van een Correctbook kan één kind in een ontwikkelingsgebied drie maanden lang gebruik maken van dit uitwisbare schrijfmateriaal. Daarnaast is het Correctbook een duurzame oplossing tegen het verspillen van papier.

Help mee en vraag een gratis exemplaar aan

Spreekt dit project u aan? Vraag dan hier een gratis Correctbook aan en help ons mee in de strijd tegen analfabetisme.