Trappen en trappenhuizen

Om toegang tot verschillende etages te krijgen ontwerpt en levert Almacon veel trappen en trappenhuizen.

Onze standaard trappen zijn zowel geschikt voor binnen- als buitenruimtes en voorzien van roostertreden. De opgang van de trappen is vaak 37 of 42 graden met een standaardbreedte van 800, 900, 1000 of 1200 millimeter. Beide zijden van de trap zijn voorzien van een leuning met hand- of knierail. De kleur van de trapboom kan in elke gewenste RAL-kleur voor binnenruimtes en verzinkt voor buitenruimtes.

Verschillende mogelijkheden:

Vluchttrap
Een vluchttrap moet een veilige en snelle uitweg bieden in geval van een calamiteit. De trap moet toegankelijk zijn, makkelijk lopen en betrouwbaar zijn. Almacon maakt vluchttrappen op maat voor uw gebouw. Aan de hand van de grootte van het gebouw, of beter het aantal in het pand aanwezige mensen, dient de trap voldoende capaciteit te kunnen verwerken en gewicht te kunnen dragen.

Showroomtrap
Een showroomtrap is een uitnodigende trap met dito uitstraling voor een showroom. Het is een luxe trap die uitnodigt de bovenverdieping van de showroom te bezoeken. De trap wordt voorzien van leuningwerk of specificatie van de klant. Denk hierbij aan een ronde leuning, verticale spijlen of een mooie, houten afwerking. Treden kunnen uitgevoerd worden in massief beuken, of andere gewenste materialen als perfo (met gewenst motief) of traanplaat.

Trappenhuis
Met het trappenhuis worden meerdere etages bereikbaar gemaakt met geïntegreerde of losstaande trappentorens met een hoogte tot meer dan 20 meter. Hierbij worden meerdere trappen met bordes aan elkaar gekoppeld, om zo verkeer tussen de verdiepingen te laten plaatsvinden.

Het trappenhuis is op zichzelf staand en stabiel door schoring. Ook in aardbevingsgebieden kan Almacon daarom de juiste oplossing leveren. 

Een locatie met minder ruimte? Geen probleem! Wij ontwerpen ook kooiladders op maat.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw trappen te bespreken.

Meer informatie

Vragen?

Heeft u vragen over onze dienstverlening en ben u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met één van onze engineers.

IMG_2284_zwart-rood
Minolta DSC
Trap met tussenbordes (2)
Trap met tussenbordes (3)
Trap met tussenbordes (3)_zwart-rood
Minolta DSC
IMG_2284
Almacon_brochure-DEF.indd
previous arrow
next arrow
IMG_2284_zwart-rood
Minolta DSC
Trap met tussenbordes (2)
Trap met tussenbordes (3)
Trap met tussenbordes (3)_zwart-rood
Minolta DSC
IMG_2284
Almacon_brochure-DEF.indd
previous arrow
next arrow