Brandwerende trappenhuizen en mezzanine

Onlangs hebben we een mooi project mogen opleveren bij een grote e-commerce reseller. Het ging om opslag van kleding voor de internationale webshop. De huidige opslagmogelijkheid was niet meer toereikend waardoor uitbreiding wenselijk was.

Wat is er geleverd?

Wat we geleverd hebben is een drie-laagse verdiepingsvloer met een brandwerende trappenhuizen. Wat houdt dat precies in? De klant wilde graag een drie-laagse verdiepingsvloer (mezzanine) laten plaatsen maar de hoogte van het pand was beperkt. Daarom hebben we gewerkt met profieltype C-200. Dit profieltype is slank met voldoende capaciteit. Door onze engineering en keuze voor de juiste profielen in hoogte van de liggers hebben we een derde etage kunnen realiseren.

Dit vergrootte de opslagruimte van 8.000m2 naar maar liefst 24.000m2 !

Brandveiligheidseis

Voor het gebruik van de vluchtroute was er een brandveiligheidseis van 30 minuten op de trappenhuizen. Dit hebben we gerealiseerd door de standalone trappenhuizen te voorzien van brandwerende bekleding. Geheel geleverd en geïnstalleerd door Almacon.

Specificaties 

  • Mezzanine 3 verdiepingen met brandwerend trappenhuis
  • Uitvoering koudgewalst systeem
  • Profieltype C-200.
  • Overvloering 38 mm spaanplaat
  • Oppervlakte > 24.000 m²
  • Kolommen-grid afgestemd op betonvloer
  • Trappenhuizen voorzien van 30 min brandwerende bekleding

Kom kijken!

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?  Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel 079 – 361 06 63. U kunt onze producten ook ‘real life’ bekijken in ons Experience Center. Maak dan een afspraak voor een rondleiding!

 

“Wij zetten onze klanten letterlijk op een hoger platform”

 Bekijk hier de foto’s van het project