STAGIAIR AFSTUDEEROPDRACHT ENGERGIETRANSITIE

Ben jij op zoek naar een afstudeerstage in de techniek en wil je een bijdrage leveren aan de energietransitie van Almacon? Kun je snel schakelen en wil je graag in een gloednieuw kantoor werken bij de afrit A12/Bleiswijk naast de KFC, McDonald’s en Starbucks? Kom dan ons A-team versterken als Stagiair afstudeeropdracht engergietransitie.

De overheid werkt samen met het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en andere overheden aan een duurzame economie voor de toekomst. Doel: een volledig circulaire economie in 2050. Almacon neemt graag zijn verantwoordelijkheid en is al een flink eind op weg met duurzame energiezuinige voorzieningen. Dit komt tot uiting in: Het gebruik van zonnepanelen, elektrische bedrijfsauto’s, een paperless office, goede isolatie en een slimme klimaatinstallatie.

Omdat wij ons hierin blijven ontwikkelen zien wij graag nieuwe oplossingen die het verschil maken bij het behalen van onze CO2 neutrale doelstellingen. Jij kunt ons daarmee helpen.

De onderzoeksvraag

Voor de onderzoeksvraag willen we graag weten wat de mogelijkheden zijn van duurzaam ondernemen binnen de sector industriële tussenvloeren en staalconstructies voor Almacon. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

 • SCOPE 1, 2 en 3
 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en de sustainable development goals (SDG’s)
 • Smart engineering/ optimaliseren van producten
 • Meervoudige waardecreatie

Maar waarschijnlijk heb jij zelf nog veel betere ideeën!

De opdracht

Als stagiair bij Almacon krijg je de opdracht om de CO2-uitstoot van ons bedrijf te onderzoeken en in kaart te brengen. Hierbij richt je je op de impact van onze productieprocessen, de diensten die we leveren en de duurzaamheid van ons bedrijfspand. Je krijgt hierbij ondersteuning van onze ervaren medewerkers, maar we verwachten dat je zelfstandig te werk gaat en op zoek gaat naar manieren om onze CO2-uitstoot te verminderen.

Jouw bevindingen presenteer je aan het management, waarbij je jouw conclusies goed onderbouwt met feiten en data. We zijn benieuwd naar jouw eigen inbreng en ideeën, maar we verwachten ook dat je deze afstemt op onze visie en doelen. We dagen je uit om te laten zien dat je een creatieve en kritische denker bent die bijdraagt aan het behalen van onze duurzaamheidsdoelstellingen.

Wat we vragen

Je bent een enthousiaste afstudeerstudent op hbo- of wo- niveau op het gebied van werktuigbouwkunde of technische bedrijfskunde. Je loopt graag een stapje harder wanneer dat nodig is en je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Wat we bieden

 • Een open en informele werksfeer
 • Veel ruimte voor eigen initiatief
 • Een inspirerend nieuw kantoor (2020) in Bleiswijk
 • Vrijdagmiddagborrels + tafelvoetbal
 • Een stagevergoeding van 500 euro per maand + reiskostenvergoeding
 • Een goedverzorgde lunch
 • Professionele begeleiding
 • Doorgroei mogelijkheden na de studie
 • Een fiets van en naar station Lansingerland

Interesse?

Zie jij jezelf in deze afstudeerstage? Dan is het volgens ons zeker de moeite waard om kennis te maken met elkaar! Voor vragen over deze stage kun je contact opnemen met Rick Lippold: +31 (0)79 361 06 63. Stuur je CV en motivatie naar rick.lippold@almacon.nl Of  reageer via onderstaand formulier.

Wij zijn een erkend leerbedrijf voor hbo en wo.

Solliciteer hier