Over Almacon

Wie zijn wij?

Altijd net iets meer doen dan de klant verwacht. Wij zetten onze klanten letterlijk op een hoger platform.

Almacon Storage Systems B.V. is gespecialiseerd in het ontwerpen van tussenvloeren en staalconstructies in magazijnen en bedrijfshallen. In de afgelopen 25 jaar heeft Almacon zich ontwikkeld tot een gerenommeerd bedrijf met een groeiend aantal zakenrelaties in binnen- en buitenland.

Ontstaan vanuit het idee dé optimale oplossing voor de klant te realiseren maakt Almacon al meer dan 25 jaar alle magazijn constructies. Naast ontwerpen, berekenen en leveren gaat Almacon graag een stapje verder voor haar klanten. Meedenken, brainstormen en altijd op zoek naar de beste, creatieve, oplossing.

Image
Image

Missie & Visie

’De missie van Almacon luidt: ‘Onze klanten op een hoger platform zetten.’ Daar bedoelen we mee dat we high-end kwaliteitsproducten maken waar onze klanten mee verderkunnen. Samen gaan we voor het hoogst haalbare resultaat. Daarmee houden we niet alleen de kwaliteit van Almacon hoog maar juist ook van de fabrikant die het product uiteindelijk gaatplaatsen.

In een wereld waarin steeds meer aandacht is voor duurzaamheid, technologie en ecologischeontwikkelingen streeft Almacon naar een duurzaam, kwalitatief en esthetisch eindproduct waarin wecontinu blijven innoveren en verbeteren. Dat betekent dat we steeds een stapje verder gaan en groots blijven denken. Almacon levert een high-end product dat uniek, innovatief, kloppend en op elkaar afgestemd is. Als het er nog niet is, dan creëren wij het. Waar anderen afhaken gaan wij verder. Almacon ziet een toekomst waarin projecten steeds groter en gecompliceerder worden. Waarvoorheen de wens lag om vooral een praktische tussenvloer te creëren neemt nu de vraag naarmaatwerk toe en dit zal in de toekomst meer worden. Wij spelen hierop in door continu een stapvooruit te denken: hoe kan het beter? Hoe kunnen we nog slimmer gaan werken?

Almacon is een klein bedrijf in de zin van het aantal medewerkers en zal dat ook altijd blijven, maarop het gebied van tussenvloeren denken we groots.

Ontstaan vanuit het idee dé optimale oplossing voor de klant te realiseren maakt Almacon al meer dan 25 jaar alle magazijn constructies. Naast ontwerpen, berekenen en leveren gaat Almacon graag een stapje verder voor haar klanten. Meedenken, brainstormen en altijd op zoek naar de beste, creatieve, oplossing.

01 Jan 1993

Geschiedenis


block 1

Het ontwerpen, berekenen en leveren van op maat gemaakte industriële tussenvloeren. Dát was het idee waarmee Gerard Koot in 1993 Almacon oprichtte. Gerard: ‘Daar lagen kansen. Nog niet veel bedrijven hielden zich bezig met tussenvloeren en al helemaal niet maatgemaakt. Ik wilde een product ontwikkelen dat de klant voorop zou zetten en daarmee zijn wensen en ideale oplossingen realiseren. Dat is het bestaansrecht van Almacon geworden. Ik ben ontzettend trots op onze trouwe klanten die al 25 jaar klant zijn. En dat zegt eigenlijk alles. Die groeien met ons mee. Je moet altijd net iets meer doen dan de klant van je verwacht. Als je dat doet, blijven ze klant en biedt je ontzettend veel waarde.’

01 Jan 1993

01 Jan 1998

Serving the specialist


almacon header 1

Inmiddels is Gerard met pensioen maar dat stapje verder durven gaan en altijd nét iets meer doen dan de klant verwacht zit er 25 jaar na oprichting nog steeds goed in bij Almacon. Het is de combinatie van jarenlange technische vakkundigheid en de enorme betrokkenheid bij de klant die ervoor zorgt dat de meeste klanten jarenlange samenwerkingen met Almacon aangaan. Hoe dat stapje verder er dan uit ziet?

Naast ontwerpen, berekenen en leveren gaat het ook juist om het ondersteunen van fabrikanten: meedenken, brainstormen en zoeken naar oplossingen. Serving the specialist. Samenwerkingen aangaan om niet alleen de kwaliteit van Almacon hoog te houden maar juist ook van de fabrikant die het product uiteindelijk gaat plaatsen. Samen innoveren en voor het hoogst haalbare resultaat gaan. Het is letterlijk de missie van Almacon: wij zetten jou op een hoger platform.

01 Jan 2005

Beyond the standard


almacon header 1

De kracht van het product zit hem in de maatvoering. Niet gehinderd door de beperkingen van standaardprofielen of afhankelijk van een gatenpatroon in de liggers, levert Almacon altijd maatwerk. Een uniek, high-end product met elke gewenste lengte, breedte, hoogte en kleur. Almacon vergelijkt zichzelf dan ook graag met een architect: ‘Waar een aannemer vaak steeds hetzelfde huis bouwt met daarop enkele kleine variaties, zien wij onszelf meer als een architect. Wij inventariseren behoeftes en maken vanuit die behoefte een oplossing. Dat is meestal geen standaardoplossing maar juist een perfecte mix van materialen om precies datgene te maken waar de klant behoefte aan heeft.’

En die behoefte wordt steeds groter en gecompliceerder. Waar voorheen de wens lag om vooral een praktische tussenvloer te creëren, spelen nu ook andere factoren een grote rol. ‘Klanten willen op een andere manier omgaan met hun ruimtes. Daar past een kwalitatief product bij dat voldoet aan alle veiligheidseisen. Maar het moet er ook mooi uitzien en passen bij de technologische en ecologische ontwikkelingen van vandaag de dag. Denk bijvoorbeeld aan robotisering, aardbevingsgebieden en duurzaamheid. Dat vraagt om creatieve, out of the box oplossingen en specifiek maatwerk. Een standaardoplossing past daar niet bij.’


De oplossingen van Almacon bestaan uit doordachte high-tech systemen met ingewikkelde, strenge veiligheids- en kwaliteitseisen die voldoen aan alle wet- en regelgevingen. Up-to-date met alle technologische ontwikkelingen. Bovendien kunnen complexe, statische berekeningen volledig in-huis gemaakt worden. Almacon denkt altijd met de klant mee en heeft door een wijd verspreid leveranciersnetwerk (ook internationaal) een zeer flexibel leveringsprogramma. Daarbij heeft Almacon ook een CE certificering op al haar producten.

01 Jan 2005

01 Jan 2018

The sky is the limit


block 2

‘Wij maken, wij innoveren en wij creëren. Zodat de klant verder kan.’ Waar anderen afhaken gaat Almacon net een stapje verder. Daarvoor moeten ook de eigen grenzen vaak worden verlegd. Soms ook letterlijk. Projecten in Oekraïne, Polen, Tsjechië, Duitsland, Frankrijk en Australië zijn inmiddels geen uitzonderingen meer. Ondanks deze grote projecten met dito klanten blijft Almacon met beide benen op de grond staan: ‘Wij hoeven niet voorop te lopen in de fanfare. Maar we doen wel iets wat echt speciaal is en dat mogen we best ook wel laten zien.’ Een mooie gedachte die ook terug te vinden is in de visie van Almacon:


‘Almacon is een klein bedrijf in de zin van het aantal medewerkers en zal dat ook altijd blijven. Maar op het gebied van tussenvloeren denken we groots. Wij leveren een high-end product dat uniek, innovatief, kloppend en op elkaar afgestemd is. Als het er nog niet is, dan creëren wij het. Waar anderen afhaken gaan wij verder.’